AGAPE Rent a Car Beograd:+381 (061) 664 8202 Viber:+381 (061) 664 8202 :Tel: +381 (011) 2774 446
Mirjevski bulevar 21, 11060 Beograd, Karaburma

Uslovi korišćenja

OPSTE ODREDBE I USLOVI NAJMA

Agape rent a car Beograd (najmodavac) iznajmljuje klijentu ciji su podaci na prednjoj strani ugovora o iznajmljivanju vozila ,vozilo pod sledecim uslovima:
Da svojerucno potpise ugovor o iznajmljivanju vozila i time se saglasi sa odredbama ugovora:
Minimum 21 godina starost.
Minimum 2 godine posedovanja vozacke dozvole i obavezno je priloziti istu na uvid.
Obavezna indentiifkacija – licna karta ili pasos na uvid
Duzina najma-minimalna uracunata duzina najma je 1 dan (24 casa)
Da klijent prima vozilo u ispravnom stanju sa svim pripadajucim priborom i dokumentima o vozilu. Da bez saglasnosti najmodavcanece vrsiti nikakvu promenu delova,sklopova ili uredjaja na vozilu.
Da za produzenje ovog ugovorenog perioda koriscenja vozila trazi saglasnost najmodavca 48 sati pre isteka roka vracanja vozila.
Vreme preuzimanja i vracanje vozila moraju biti isti. Tolerise se samo 60 minuta zakasnjenja kod vracanja vozila. Po isteku prekoracenja od 60 minuta,automatski zaracunavamo novi,dodatni dan najma.
Da ce snositi troskove utrosenog benzina.Gorivo koje nedostaje se naplacuje 2 EUR po litru po srendjem kursu NBS. Vozilo se preuzima/vraca oprano,tehnicki ispravno i bez ostecenaja ,prema zapisniku o stanju vozila. Ukoliko vozlio nije oprano naplacuje se 500.00 din.
Klijent je duzan da plati sve kazne i saobracajne prekrsaje koje su nastale zbog nepropisnog koriscenja vozila,ukljucujuci i kazne za nepropisno parkiranje.
Sva vozila poseduju Osnovno osiguranje od auto odgovornosti kao i 100% Kasko osiguranje. Ovo osiguranje NE POKRIVA stete nastale u unutrasnjosti vozila,ostecenje guma i tockova,ostecenje donjeg trapa,slomljen i/ili izgubljen kljuc,izgubljenu ili ostecenu saobracajnu dozvolu i karton osiguranja za inostranstvo,CD player,GPS uredjaj,stete nastale tankanjem pogresne vrste goriva i stete nanete svesno ili nepaznjom.Sva nabrojana ostecenja bice naplacena u punom iznosu od klijenata.Vozilo je pod garancijom i najstroze je zabranjeno bilo sta raditi ,prepravljati I menjati delove na vozilu.U slucaju kvara odmah pozvati Rent a car agenciju i dogovoriti dalje korake.

PLACANJE I DEPOZIT
Najam vozila se placa prilikom iznajmljivanja vozila i to gotovinom ili kreditnom karticom (Visa,Mastercard,American express),uplatom na racun (pravna lica).Depozit za vreme trajanja najma je obavezan! U slucaju stete depozit se zadrzava do dobijanja zvanicnog izvestaja osiguravajuce kuce.

PREUZIMANJE I VRACANJE VOZILA
Vozilo se moze preuzeti i vratitiu nasoj poslovnici a moguca je i dostava odnosno vracanje vozila izvan poslovnice (hotel,kucna adresa,preduzece i sl.) uz doplatu za dostavu vozila.Vozilo se moze preuzeti i vratiti i neradnim danom i izvan radnog vremena uz doplatu.Prilikom preuzimanja i vracanja vozila ,obavezno je potpisivanje obrasca o stanju vozila. Savetujemo da zajedno sa nasim sluzbenikom dobro pogledate vozilo.Najmodavac nece obestetiti klijenta za gubitak ili ostecenje licnog prtljaga i robe koja se nalazi u/na iznajmljenom vozilu.

rent-a-car-agape-1200x550

ZABRANE I NEOVLASCENO UPRAVLJANJE VOZILOM
ZABRANJENO je iznajmljenim vozilom putovati u zemlje koje osiguravajuce drustvo ne pokriva svojim osiguranjem: Kosovo i Metohija,Turska,Rusija,Ukrajina i Belorusija.
Zabranjeno je da se vozilom upravlja pod uticajem alkohola,lekova i droga.U ovim slucajevima ,osiguranje NE VAZI-klijentu se naplacuje pun iznos stete/kradje.
Iznajmljenim vozilom moze upravljati samo lice koje je upisano kao vozac u ugovoru o najmu vozila.Dozvoljava se mogusnost da se upisu do dva dodatna vozaca,uz odobrenje AGAPE rent a car-a,prilikom preuzimanja vozila.
Zabranjeno je iznajmljeno vozilo davati na koriscenje neovlascenim licima tj. licima koja nisu upisana u ugovor o najmu.U ovim slucajevima osiguranje NE VAZI-klijentu se naplacuje pun iznos stete/kradje

POLICIJSKI ZAPISNIK JE OBAVEZAN ZA SVE VRSTE OSIGURANJA!
Bez policijskog zapisnika ,original dokumenta i original kljuca pun iznos stete i/ili kradje bice naplacen od klijenta bez obzira na vrstu kupljenog osiguranja.Zapisnik je potrebno saciniti cak i u slucajevima kada klijent nije bio prisutan prilikom ostecenja vozila(npr. Vozilo osteceno na parkingu od strane NN osobe)

POSTUPCI u slucaju nesrece,stete i kradje vozila
Klijent je obavezan da postupi na sledeci nacin:
ODMAH da obavesti policiju i AGAPE Rent a Car Beograd o dogadjaju i da postupi po njihovom instrukcijama. Da zapise podatke o drugim ucesnicima u nesreci tj. dogadjaju.
Da ispuni evropski izvestaj o saobracajnoj nesreci/steti prilikom vracanja vozila.
Da napise kratku izjavu u kojoj ce opisati uzroke i okolnosti u kojima se desila nesreca.